Kwasy Omega3
Kwasy omega 3, w skład którego wchodzą: EPA, DHA i ALA,DPA .
(i inne kwasy tłuszczowe o mniejszym znaczeniu.
Najlepsza formę kwasów omega3 zawiera w sobie nie pozorne stworzonko jakim jest KRYL bogaty jest w fosfolipidy z kwasami omega 3 jak i astaksantyną, olej z ryb posiada tylko triglicerydów kwasów tłuszczowych omega 3. Niby sam olej z krlyla zawiera mniej dobroczynnych omega 3 za to jest bardzie aktywny biologicznie . Astaksantyny hamującej utleniani kwasów omega 3 i wykazującej generalnie wysoką aktywność biologiczną,wiązania omega 3 i astaksantyny w kompleksy przez fosfolipidy ułatwiające ich wchłanianie z przewodu pokarmowego i dostawę do tkanek.Gdy spożywamy omega 3 z ryb Można też spożywać je z witaminą E gdyż ta zapobiega utlenianiu się kwasów omega-3ale producecji często już ją dają do swoich produktów. Ciekawostka jak i małe pocieszenia jak podaje „British Journal of Nutrition”. dla pocieszenia dla tych co nie lubią samych przysmaków morz jak i ryb Badania odbyły się na 2 grupach: jedna z nich przyjmowała systematycznie ryby przez okres 7 tygodni, druga tylko suplementy.Okazało się, że poziom kwasów omega-3 w obu grupach wzrósł dokładnie tyle tak samo.
Z tego wynika ze osoby nie jedzące przysmaków morza nie muszą tracić ich pro zdrowotnych właściwości
(i inne kwasy tłuszczowe o mniejszym znaczeniu.
Najlepsza formę kwasów omega3 zawiera w sobie nie pozorne stworzonko jakim jest KRYL bogaty jest w fosfolipidy z kwasami omega 3 jak i astaksantyną, olej z ryb posiada tylko triglicerydów kwasów tłuszczowych omega 3. Niby sam olej z krlyla zawiera mniej dobroczynnych omega 3 za to jest bardzie aktywny biologicznie . Astaksantyny hamującej utleniani kwasów omega 3 i wykazującej generalnie wysoką aktywność biologiczną,wiązania omega 3 i astaksantyny w kompleksy przez fosfolipidy ułatwiające ich wchłanianie z przewodu pokarmowego i dostawę do tkanek.Gdy spożywamy omega 3 z ryb Można też spożywać je z witaminą E gdyż ta zapobiega utlenianiu się kwasów omega-3ale producecji często już ją dają do swoich produktów. Ciekawostka jak i małe pocieszenia jak podaje „British Journal of Nutrition”. dla pocieszenia dla tych co nie lubią samych przysmaków morz jak i ryb Badania odbyły się na 2 grupach: jedna z nich przyjmowała systematycznie ryby przez okres 7 tygodni, druga tylko suplementy.Okazało się, że poziom kwasów omega-3 w obu grupach wzrósł dokładnie tyle tak samo.
Z tego wynika ze osoby nie jedzące przysmaków morza nie muszą tracić ich pro zdrowotnych właściwości
omega 3 a masa mięśniowa
stosowanie przez okres około 8 tygodni, poprawia w dosyć dużym stopniu uaktywnia szlak sygnałowy
kinazy mTOR. (mTOR wysyła sygnały do
budowania białek mięśni po hormony anaboliczne takich jak :
insulina, IGF-1 czy sam testosteron.
omega3 może być naturalnym sterydem oczywiście 3 razy słabszym ale jakże skutecznym
EPA – w dawce 2 g przez około 3 miesiące zależne od organizmu! może poprawić mięśni w samej kacheksji.
Omega3 odchudzanie
Same kwasy EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy)
jak DPA (dipikolinowego) działają wielo komórkowo na
sam metabolizm glukozy i lipidów hamując zarówno ich wzrost jak namnażanie komórek tłuszczowych.działają pozytywnie na insulino oporność zmniejsza rozmiar komórek tłuszczowych adipocytów wzrost Jak i samo namnażanie zmniejszają też w dużym stopniu samo łaknienie u uprawniają metabolizm lipidów skuteczna dawka min 2 g na dobę dobę zależne od zapotrzebowania danego człowieka i aktywności mogą tym samym te dawki być większe.
Podsumowanie:
Omega 3 - wykazują idealne narzędzie do walki o zdrowie jak i sylwetkę odpowiednia ich podaży stanowi główny element zdrowej diety walczy z wieloma chorobami i nie tylko jak min
otyłością bądź cukrzycą insulino opornością,miażdżycy ,stanami zapalnymi organizmu,pamięcią dysleksją poprawia nastrój(przygnębienie)dobrze wpływają na wzrok,zabijają jak donosi nauka komórki macierzyste białaczki w szpiku zapobiega utracie mięśni i wiele wiele innych
jak i jakość snu po przez symulowanie produkcji melatoniny i wiele wiele innych krótko mówiąc poprawia ogólny stan psychofizyczny organizm.Warto włączyć je do swoich nawyków żywieniowych same Kwasy omega 3 są wykorzystywane przez organizm do odbudowy błon komórkowych i istoty białej mózgu paznokci,skóry jak i włosów i kości dużo witamin i minerałów jest rozpuszczalnych tylko w tłuszczach jak np:A,D,E,K.
Same pochodne spełniają funkcje hormonów.Warto pamiętać też że 1 g tłuszczu to 9 kcal.
Taka ciekawostka dla ciekawskich :-)
omega- 3
w organizmie wzmaga skutki działania witaminy B.
synergia tej witaminy łagodzi nawet łagodne zaburzenia funkcji poznawczymi
w tym badaniu prawdopodobnie lepiej działa stężenie DHA które jest ważniejsze od poziomu EPA.w kolejnych badaniach będzie sprawdzani działanie samej witaminy B z omega3 są szanse ze może to spowolnić z przejścia od MCI do choroby Alzheimera - mówi Prof.David Smith
Omega 3 - wykazują idealne narzędzie do walki o zdrowie jak i sylwetkę odpowiednia ich podaży stanowi główny element zdrowej diety walczy z wieloma chorobami i nie tylko jak min
otyłością bądź cukrzycą insulino opornością,miażdżycy ,stanami zapalnymi organizmu,pamięcią dysleksją poprawia nastrój(przygnębienie)dobrze wpływają na wzrok,zabijają jak donosi nauka komórki macierzyste białaczki w szpiku zapobiega utracie mięśni i wiele wiele innych
jak i jakość snu po przez symulowanie produkcji melatoniny i wiele wiele innych krótko mówiąc poprawia ogólny stan psychofizyczny organizm.Warto włączyć je do swoich nawyków żywieniowych same Kwasy omega 3 są wykorzystywane przez organizm do odbudowy błon komórkowych i istoty białej mózgu paznokci,skóry jak i włosów i kości dużo witamin i minerałów jest rozpuszczalnych tylko w tłuszczach jak np:A,D,E,K.
Same pochodne spełniają funkcje hormonów.Warto pamiętać też że 1 g tłuszczu to 9 kcal.
Taka ciekawostka dla ciekawskich :-)
omega- 3
w organizmie wzmaga skutki działania witaminy B.
synergia tej witaminy łagodzi nawet łagodne zaburzenia funkcji poznawczymi
w tym badaniu prawdopodobnie lepiej działa stężenie DHA które jest ważniejsze od poziomu EPA.w kolejnych badaniach będzie sprawdzani działanie samej witaminy B z omega3 są szanse ze może to spowolnić z przejścia od MCI do choroby Alzheimera - mówi Prof.David Smith
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz