niedziela, 6 marca 2016

Rynek dostosował się do potrzeb konsument produkty 0%,bez cukru.itp

Teraz Rynek bardziej się stosuje do konsumenta
Polscy producenci żywności coraz  chętniej ograniczają skład produktów uznawanych za nie zdrowe.Ograniczają wielkość opakowań by łatwiej można było kontrolować ilości spożytego pokarmu w ciągu dnia tak zwana żywność w formie przekąski rezygnują tym samym z opakowań rodzinnych. Ograniczają też zawartość kaloryczną.Mniej dodaje się cukru czy soli obniża zawartość tłuszczy.W miejsce konserwantów sztucznych dodaje się konserwanty pochodzenia naturalnego np:barwniki np:E100(kurkumina) kolor żółty,E 160a (karotenoidy i beta-karoten)występuje w marchwi kolor pomarańczowy E 162 (czerwień buraczana i betanina)E 140(chlorofile i chlorofiliny)zielony. Witaminy symbol E300 to kwas askorbinowy czyli witamina C,Cytryniany wapnia, E333 Kwasy Omega3,witamina D3 (E671albo E440 pektyna czyli inaczej błonnik który występuje naturalnie w pożywieniu.


Przykładowa lista takich produktów  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz